Solomierz
towar niedostępny





Opis
Solomierz
Solomierz to urządzenie wykorzystywane w przetwórstwie, wędliniarstwie oraz przy produkcji serów.
Dokonanie pomiaru stężenia soli w solance przy pomocy solomierza jest niezwykle proste. Wystarczy wlać do menzurki pomiarowej badaną solankę (w ilości pozwalającej na swobodne zanurzenie pływaka), a następnie odczyt wyniku. Po włożeniu areometru do menzurki wynik odczytujemy bezpośrednio z kolorowej, czytelnej skali jako stężenie roztworu ([g] soli na 1 [L] wody).
Uwaga! Solomierz został wyskalowany w temperaturze 20°C, dlatego badany płyn powinien mieć taką właśnie temperaturę.
SOLOMIERZ
WYSOKOŚĆ | 20,5 cm |
ŚREDNICA | 1,8 cm |
PROBÓWKA
WYSOKOŚĆ | 24,5 cm |
ŚREDNICA ZEW. | 2,2 cm |
ŚREDNICA WEW. | 1,9 cm |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
