Saletra potasowa do peklowania mięs 100 g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,70 zł 6.70
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Saletra potasowa do peklowania mięs 100 g 

Saletra potasowa– azotan potasu (KN03) to bezbarwna, krystaliczna sól (E 252) stosowana do peklowania mięsa metodami tradycyjnymi. Saletra potasowa jest obok soli kuchennej najważniejszym dodatkiem stosowanym przy peklowaniu mięsa (szczególnie wieprzowiny, wołowiny oraz cielęciny), gwarantującym nie tylko przedłużenie jego trwałości ale i zachowanie różowej barwy mięsa. 

Saletra niezbędna podczas peklowania wędlin. Skutecznie niszczy przetrwalników, których nie pozbędziemy się podczas samego gotowania szynki, jedynie zabijemy bakterie. Dzięki niej mięso pozostaje w różowym kolorze, zwykła sól powoduje zmianę naturalnego koloru na beżowo-szary. Mięso peklowane tym produktem nie wykazuje tendencji do pokrywania śluzowatym nalotem, nie "ślimaczeje". Dodatkowo wpływa pozytywnie na smak mięsa. 

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Paczkomaty 24/7

paczkomaty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl