Podpuszczka do sera mikrobiologiczna w płynie 50 ml
towar niedostępny





Opis
Podpuszczka mikrobiologiczna.
5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka.
PRODUKT WEGETARIAŃSKI.
Sposób użycia:
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez Ciebie ilości mleka.
2. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery).
3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.
Podpuszczkę należy przechowywać w temperaturze 4-6°C, aby zachowała swoje enzymatyczne właściwości.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
