Płatki dębowe średnio opiekane 50g
towar niedostępny





Opis
Płatki dębowe średnio palone 50g
Jedną z cech dobrego wina jest wysoka zawartość garbników. Są to organiczne substancje chemiczne, które sprawiają, że napój jest cierpki, ale także zdrowszy i smaczniejszy. Garbniki dodają głębi smakowi i uwydatniają kolor wina. Jeśli chcesz, aby Twój napój zawierał więcej tych wspaniałych związków, dodaj do mikstury płatki dębowe. Możesz również dodać wióry dębowe do pojemnika, w którym przechowujesz sfermentowany alkohol. Oprócz zwiększenia ilości garbników płatki wzbogacają aromat napoju. Możesz również wykorzystać wszystkie zalety wiórów dębowych przy tworzeniu nalewki, piwa czy wódki.
Stosowanie:
2g - 4g na litr w procesie fermentacji wina przez 3 do 6 tygodni
1 g na 1
litr w leżakowaniu
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
