Piwo domowe California Common

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 56,00 zł 56.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Piwo domowe California Common

 

Sposób przygotowania:

1. Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed użyciem.

2. Wsyp drożdże z saszetki do 100 ml przegotowanej i ostudzonej do 27-30 stopni celsjusza wody. Odczekaj co najmniej 30 minut.

3. Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie.

4. Rozpuść 1 kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.

5. Wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura brzeczki musi wynosić 16 - 22 stopni celsjusza.

6. Wlej do fermentora uwodnione drożdże, dokładnie mieszaj około 2 minut celem dobrego natlenienia brzeczki.

7. Zamknij fermentor pokrywą z rurką fermentacyjną.

Fermentacja trwa 4-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną. Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4 gramy cukru na 0,5l butelkę. Po zakapslowaniu dokładnie wymieszaj cukier do rozpuszczenia. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej i odstaw na minimum 21 dni w ciemne i chłodne miejsce. Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej szklanej butelce.

Sposób przygotowania:

1. Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed użyciem.

2. Wsyp drożdże z saszetki do 100 ml przegotowanej i ostudzonej do 27-30 stopni celsjusza wody. Odczekaj co najmniej 30 minut.

3. Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie.

4. Rozpuść 1 kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.

5. Wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura brzeczki musi wynosić 16 - 22 stopni celsjusza.

6. Wlej do fermentora uwodnione drożdże, dokładnie mieszaj około 2 minut celem dobrego natlenienia brzeczki.

7. Zamknij fermentor pokrywą z rurką fermentacyjną.

Fermentacja trwa 4-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną. Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4 gramy cukru na 0,5l butelkę. Po zakapslowaniu dokładnie wymieszaj cukier do rozpuszczenia. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej i odstaw na minimum 21 dni w ciemne i chłodne miejsce. Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej szklanej butelce.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Paczkomaty 24/7

paczkomaty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl