Piwo domowe California Common
towar niedostępny





Opis
Piwo domowe California Common
Sposób przygotowania:
1. Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed użyciem.
2. Wsyp drożdże z saszetki do 100 ml przegotowanej i ostudzonej do 27-30 stopni celsjusza wody. Odczekaj co najmniej 30 minut.
3. Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie.
4. Rozpuść 1 kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
5. Wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura brzeczki musi wynosić 16 - 22 stopni celsjusza.
6. Wlej do fermentora uwodnione drożdże, dokładnie mieszaj około 2 minut celem dobrego natlenienia brzeczki.
7. Zamknij fermentor pokrywą z rurką fermentacyjną.
Fermentacja trwa 4-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną. Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4 gramy cukru na 0,5l butelkę. Po zakapslowaniu dokładnie wymieszaj cukier do rozpuszczenia. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej i odstaw na minimum 21 dni w ciemne i chłodne miejsce. Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej szklanej butelce.
Sposób przygotowania:
1. Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed użyciem.
2. Wsyp drożdże z saszetki do 100 ml przegotowanej i ostudzonej do 27-30 stopni celsjusza wody. Odczekaj co najmniej 30 minut.
3. Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie.
4. Rozpuść 1 kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
5. Wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura brzeczki musi wynosić 16 - 22 stopni celsjusza.
6. Wlej do fermentora uwodnione drożdże, dokładnie mieszaj około 2 minut celem dobrego natlenienia brzeczki.
7. Zamknij fermentor pokrywą z rurką fermentacyjną.
Fermentacja trwa 4-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną. Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4 gramy cukru na 0,5l butelkę. Po zakapslowaniu dokładnie wymieszaj cukier do rozpuszczenia. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej i odstaw na minimum 21 dni w ciemne i chłodne miejsce. Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej szklanej butelce.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
