Pasta ochronna ŻÓŁTA 100 g

towar niedostępny





Opis
Powłoka serowarska na bazie dyspersji kopolimerowej w wodzie. Odpowiednia do skórki sera twardego i półtwardego.
Umożliwia naturalny proces dojrzewania sera
- pomaga zapobiegać rozwojowi pleśni i drożdży
- zapobiega utracie wagi podczas przechowywania
- zapewnia ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi
- poprawia wygląd sera
Charakterystyka produktu
- typ: dyspersja kopolimerów
- kolor: różne - do wyboru
- lepkość: 7.000 - 8.000 mPa.s. (Brookfield 23°C)
- pH: 3,5 - 4,0
- minimalna temperatura formowania powłoki; 6-7 °C
Mikrobiologia
- całkowita liczba płytek:; < 1,104
- enterobacteriaceae: < 10 / g
- listeria monocytogenes; nieobecne w 25 g
- drożdże i pleśnie: < 100 / g
Zastosowanie / aplikacja produktu
- produkt jest gotowy do użycia ręcznego
- w razie potrzeby można dodać wody
- tak długo, jak produkt pozostaje w formie płynnej, maszyny, narzędzia, półki itp. mogą być łatwo czyszczone za pomocą gorącej wody
Przechowywanie
- przechowywane w zamkniętych opakowaniach w temperaturze od 5 do 25 °C (najlepiej 10-15 °C)
- użycie przy produkcji w kolejności odbioru od dostawcy: pierwsze weszło - pierwsze wyszło
- okres przechowywania wynosi około 6 miesięcy od produkcji (data podana na opakowaniu)
Powłokę należy nanosić w 2-3 warstwach, przy użyciu specjalnej gąbki, ściereczki lub dłonią.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
