PEKTOENZYM suszony 6 g
towar niedostępny





Opis
Pektoenzym suszony to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców.
Opakowanie starcza na 10-20 kg owoców.
Jak stosować pektoenzym suszony RAPIDASE MAXIFRUIT?
- Rozdrobnij owoce, z których chcesz wyprodukować wino.
- Zalej je wodą (1-3 l na 10 kg) o temperaturze:
40°C dla owoców jagodowych
80°C dla gruszek, jabłek, śliwek, pigwy
- Wymieszaj RAPIDASE MAXIFRUIT ze 100 ml wody o temp. pokojowej.
- Dodaj roztwór do wcześniej przygotowanych owoców.
- Wymieszaj całość, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 9-15 godzin.
- Po upływie wskazanego czasu możesz tłoczyć sok.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
