Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm, 120°C

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,15 zł 14.15
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Osłonka poliamidowa służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich.
Pozwala na samodzielne wykonanie parzonych wędlin takich jak salceson, pasztetowa, szynka, metka, mielonka, mortadela, kaszanka. Nadaje się do przygotowania potraw metodą sous vide.

Sposób użycia:
Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać, a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.
Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 125°C. Po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą.

Osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C.

Posiada atest PZH.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Paczkomaty 24/7

paczkomaty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl