Osłonka białkowa KARMELOWA (80) 5m

Dostępność: brak towaru
Cena: 19,70 zł 19.70
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Właściwości: Osłonka nadaje wyrobom naturalny wygląd, pozwala na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszcza czynniki smakowe i zapachowe, przepuszczalna dla dymu i pary wodnej, wytrzymała przy napełnianiu i wiązaniu. Osłonka białkowa nadaje się do wędzenia oraz parzenia. W procesie parzenia może osiągnąć maksymalną temperaturę 75 stopni C, natomiast w procesie wędzenia 90 stopni C.

Sposób użycia: Przed napełnieniem farszem należy na 10 minut osłonkę zamoczyć w 10-15% roztworze soli przez okres 15 minut w temperaturze 25 stopni C. Podczas namaczania cała osłonka powinna znajdować się w wodzie. Napełnianie osłonki może być wykonywane przy użyciu nadziewarki ręcznej. Osłonka może być wiązana ręcznie. Po zakończeniu procesu wędzenia lub parzenia, wędliny powinny zostać natychmiast schłodzone, chłodzenie powinno doprowadzić do uzyskania optymalne dla wyrobu temperatury.

Opinie o produkcie (0)

Paczkomaty 24/7

paczkomaty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl