Jelita naturalne wieprzowe - kaliber 28/30mm, 15m

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 23,00 zł 23.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Naturalne jelita wieprzowe. Idealne do stworzenia cienkiej kiełbasy parzonej, wędzonej, grillowej, suszonej lub dojrzewającej. Jelita są hermetycznie zapakowane w obecności jednego środka konserwującego, jakim jest — sól! W opakowaniu znajdziemy 15 m jelit. Na 1 kg farszu mięsnego, potrzebujemy około 1,6 m jelit. Uzależnione jest to od kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy tj. grubość kawałków mięsnych, konsystencji farszu. Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary. Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki.  

 

Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min w wodzie o temperaturze ok 30°C, a następnie przepłukać ich wnętrze letnią wodą.
 
Należy przechowywać opakowanie w suchym i chłodnym miejscu. Poleca się trzymać je w lodówce, co wydłuży ich przydatność do spożycia. 
Po otworzeniu opakowania zalecana temperatura przechowywania 0 - 14°C. Produkt najlepiej przechowywać po otwarciu, zasolony w lodówce. Niewykorzystane jelito możesz bez problemu również zamrozić i wykorzystać przy kolejnych wyrobach. Po odmrożeniu produktu nie należy ponownie zamrażać!

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Paczkomaty 24/7

paczkomaty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl