E213. TABELE DODATKÓW I SKŁADNIKÓW CHEMICZNYCH
towar niedostępny





Opis
Które składniki chemiczne zawarte w artykułach spożywczych są bezpieczne, a których lepiej unikać?
Tartrazyna, polidekstroza i E133 - czy zaryzykujesz ich spożycie? Z tego kieszonkowego poradnika konsumenta dowiesz się, które składniki chemiczne zawarte w artykułach spożywczych są bezpieczne, a których lepiej unikać.
W tabelach zawierających alfabetyczną listę związków chemicznych znajdziesz przydatne informacje o potencjalnym wpływie dodatków chemicznych na twoje zdrowie. O stopniu ich szkodliwości informują kolory. Z książki dowiesz się również, co oznaczają kody zaczynające się literą E. Informacje te pomogą Ci zadecydować, które produkty włożyć do koszyka, a które lepiej zostawić na półce.
Autor: Bill Statham
Liczba stron: 160
Format: 125x185 mm
Oprawa: Oprawa miękka
ISBN: 978-837773-626-5
Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
Rok wydania: 2012
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
