Drożdże gorzelnicze Coobra Rum do rumu
towar niedostępny





Opis
Drożdże gorzelnicze Coobra Rum do rumu
Sposób przygotowania:
- Podgrzej 3-5 l wody.
- Kiedy woda zacznie wrzeć, dodaj 4.5 kg glukozy i 2 kg melasy.
- Zdejmij z ognia, następnie mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się składników.
- Przelej roztwór do pojemnika fermentacyjnego i dolej zimnej wody do uzyskania objętości 25 litrów.
- Możesz dodać węgiel aktywny w płynie, który zniweluje niepożądane produkty uboczne fermentacji niekorzystnie wpływające na smak i zapach trunku.
- Kiedy nastaw osiągnie temperaturę 22-28°C dodaj zawartość saszetki z drożdżami.
- Fermentacja przebiega burzliwie, dlatego nałóż pokrywę luźno i nie stosuj rurki fermentacyjnej.
- Przy temperaturze 22-28°C drożdże powinny zakończyć pracę po ok. 7 dniach.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
