Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Classic do wódek, zacierów
towar niedostępny





Opis
Fermentacja z udziałem drożdży Alcotec 48 Classic:
- 6 kg cukru przez 2 dni w temp. 20-35°C = 14%
- 7 kg cukru przez 3 dni w temp. 20-30°C = 17%
- 8 kg cukru przez 5 dni w temp. 20-27°C = 19 %
- 9 kg cukru przez 7-10 dni w temp. 18-24°C = 21%
Sposób użycia drożdży Alcotec 48 Classic:
- Wlej 22 l gorącej wody do pojemnika fermentacyjnego.
- Wsyp odpowiednią ilość cukru i mieszaj aż do rozpuszczenia.
- Uzupełnij wodą do uzyskania 25 l i właściwej temperatury.
- Dodaj drożdże i wymieszaj nastaw.
- Połóż pokrywę luźno na fermentatorze, nie używaj rurki fermentacyjnej.
- Aby uzyskać 21% alkoholu niezbędne jest chłodzenie nastawu, aby utrzymywał temp. 18-24°C.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
