Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Classic do wódek, zacierów

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,00 zł 9.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

 

 

Fermentacja z udziałem drożdży Alcotec 48 Classic:

  • 6 kg cukru przez 2 dni w temp. 20-35°C = 14%
  • 7 kg cukru przez 3 dni w temp. 20-30°C = 17%
  • 8 kg cukru przez 5 dni w temp. 20-27°C = 19 %
  • 9 kg cukru przez 7-10 dni w temp. 18-24°C = 21%

 

Sposób użycia drożdży Alcotec 48 Classic:

  1. Wlej 22 l gorącej wody do pojemnika fermentacyjnego.
  2. Wsyp odpowiednią ilość cukru i mieszaj aż do rozpuszczenia.
  3. Uzupełnij wodą do uzyskania 25 l i właściwej temperatury.
  4. Dodaj drożdże i wymieszaj nastaw.
  5. Połóż pokrywę luźno na fermentatorze, nie używaj rurki fermentacyjnej.
  6. Aby uzyskać 21% alkoholu niezbędne jest chłodzenie nastawu, aby utrzymywał temp. 18-24°C. 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Paczkomaty 24/7

paczkomaty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl