Drożdże Coobra 8 do wódek, zacierów
towar niedostępny





Opis
Jak korzystać z drożdży Coobra 8?
- Rozpuść 8 kg cukru w 20-25 l ciepłej wody.
- Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 25-30°C i dodaj drożdże.
- Intensywnie mieszaj przez około minutę.
- Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
- Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
- Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 l prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 l.
- Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 20-30°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
- Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.
Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa 2 dni, przewidywana moc to 14%
Fermentacja nastawu z 8 kg cukru trwa około 5 dni w temperaturze 30°C i 10 dni w temperaturze 20°C. Przewidywana moc zacieru to 18%
Opakowań Coobra 8 nie można łączyć. Stosuj tylko 1 paczkę i fermentuj nastawy o objętości 20-25 l
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
