Drożdże Coobra 7 - do wódek, zacierów
towar niedostępny





Opis
Jak korzystać z drożdży Coobra 7 Snabbsats?
- Rozpuść 6-7 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.
- Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury ok. 25°C i dodaj drożdże.
- Intensywnie mieszaj przez około minutę.
- Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
- Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
- Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
- Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 20-25°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować. Optymalne warunki to 25°C.
- Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.
- Po skończonej fermentacji zalecamy użycia środka klarującego.
Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa 3 dni. Przewidywana moc to 14%
Fermentacja nastawu z 7 kg cukru trwa 5 dni. Przewidywana moc to 16%
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
