Drożdże Coobra 24 hours do wódek, zacierów
towar niedostępny





Opis
Drożdże Coobra 24 hours do wódek, zacierów
Opakowanie Coobra 24 pozwala na przerobienie nawet 6 kg cukru w ciągu jednej doby.
Jak korzystać z drożdży Coobra 24 hours?
- Rozpuść 6 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.
- Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 20-30°C i dodaj drożdże.
- Intensywnie mieszaj przez około minutę.
- Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
- Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
- Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
- Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 22-27°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
- Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.
Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa zaledwie 1 dzień.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
