DOMOWY WYRÓB SERÓW - NAJLEPSZA "NA START"
towar niedostępny





Opis
Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków.
Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.
Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym - jak pewnie stawiać pierwsze kroki.
"W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser." San Francisco Examiner
Spis treści:
Przedmowa
Przedmowa do nowego wydania
Podziękowania
Wstęp: Sztuka tworzenia serów
Część 1: Od czego zacząć
1. Składniki
2. Wyposażenie
3. Techniki
Część 2: Przepisy na wszelkie rodzaje serów
1. Sery miękkie
2. Sery twarde
3. Sery włoskie
4. Sery zwarowe
5. Sery maziowe i pleśniowe
6. Sery z mleka koziego
7. Inne produkty mleczarskie
Część 3: Z miłości do serów
1 Jak podawać, jak smakować i jak wykorzystywać sery w kuchni
Autor: Ricki Carroll
Liczba stron: 272
Format: 165x235 mm
Oprawa: Oprawa miękka
ISBN: 978-83-7773-225-0
Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
Wydanie Szóste
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
