Chlorek wapnia serowarski - SPOŻYWCZY
towar niedostępny





Opis
Chlorek wapnia spożywczy CaCl2 jest solą, która jest stosowana w produkcji serów w celu przywrócenia równowagi wapnia w mleku. Niezbędny w przypadku mleka pasteryzowanego! Zastosowanie chlorku wapnia w wyrobie produktów mlecznych i w produkcji sera, pozwala osiągnąć stabilne i stałe krzepnięcie oraz uzyskać zwięzły skrzep, ułatwiając m.in. późniejsze jego cięcie.
Charakterystyka fizykochemiczna produktu:
Wygląd: w postaci proszku
Kolor: biały
Zapach: brak
Stężenie: 99% - chlorek wapnia dedykowany do serowarstwa.
Dawkowanie:
1-2 g na 10 L mlek
Prosimy uważać na podejrzanie tani chlorek wapnia dostępny w internecie!
Chlorek wapnia bowiem występuje również techniczny (używany np. do odladzania dróg zimą) lub spożywczy o niższym stężeniu.
Nasz chlorek wapnia to produkt oczyszczony, spożywczy, przeznaczony ściśle do produkcji mleczarskiej. Posiada wszystkie niezbędne certyfikaty i atesty. Stężenie 99%.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
