PEKTOENZYM 10 ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 4,50 zł 4.50
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Pektoenzym to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców.

Opakowanie starcza na 50 kg owoców. 

 

Sposób użycia pektoenzymu:

  1. Rozdrobnij owoce, z których będziesz produkować wino.
  2. Zalej je ciepłą wodą (1-3 l na 10 kg) o temperaturze:

40°C dla owoców jagodowych
80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy

  1. Wymieszaj pektoenzym z letnią wodą (stosuj dawkę 1-2 ml preparatu na 10 kg owoców).
  2. Dodaj roztwór do wymieszanych i wystudzonych owoców.
  3. Przykryj owoce i odstaw do ciepłego miejsca.
  4. Po 9-15 godzinach możesz wyciskać sok.

 
Pektoenzym przechowuj w temperaturze pokojowej, ale po otwarciu zalecamy trzymać go w lodówce w temp. 4°C.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Paczkomaty 24/7

paczkomaty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl