PEKTOENZYM 10 ml
towar niedostępny





Opis
Pektoenzym to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców.
Opakowanie starcza na 50 kg owoców.
Sposób użycia pektoenzymu:
- Rozdrobnij owoce, z których będziesz produkować wino.
- Zalej je ciepłą wodą (1-3 l na 10 kg) o temperaturze:
40°C dla owoców jagodowych
80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy
- Wymieszaj pektoenzym z letnią wodą (stosuj dawkę 1-2 ml preparatu na 10 kg owoców).
- Dodaj roztwór do wymieszanych i wystudzonych owoców.
- Przykryj owoce i odstaw do ciepłego miejsca.
- Po 9-15 godzinach możesz wyciskać sok.
Pektoenzym przechowuj w temperaturze pokojowej, ale po otwarciu zalecamy trzymać go w lodówce w temp. 4°C.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
