Polecane
Korek GRZYBEK syntetyczny D19,5
Korek GRZYBEK syntetyczny D19,5
0,80 zł
szt.
Korek SYNTETYCZNY D12
Korek SYNTETYCZNY D12
0,85 zł
szt.
Korek grzybek drewniany fi 18,5 mm
Korek grzybek drewniany fi 18,5 mm
1,30 zł
szt.
Esencja smakowa likier ŚLIWKOWY 40 ml
Esencja smakowa likier ŚLIWKOWY 40 ml
15,00 zł
Menzurka plastikowa 100ml
Menzurka plastikowa 100ml
7,15 zł
szt.
Słoik 4,2L fi 100 mm
Słoik 4,2L fi 100 mm
5,50 zł
Balon DAMA 5 l (zakrętka)
Balon DAMA 5 l (zakrętka)
13,00 zł
szt.

Darmowa wysyłka

Jak się robi masło? Przekonaj się, jakie to proste!

Masło to podstawowy składnik wielu potraw, a także popularny dodatek do tostów czy kanapek. Jest nie tylko pyszne, ale także bogate w witaminy. Przygotowane samodzielnie smakuje dużo lepiej niż to ze sklepu. Warto także podkreślić, że jest znacznie zdrowsze. Robiąc je własnoręcznie, masz pełną kontrolę nad tym, jakie składniki do niego dodajesz. Z naszego dzisiejszego artykułu dowiesz się, jak się robi masło domowym sposobem. Czytaj dalej i poznaj nasz sprawdzony przepis.

czytaj całość »
Pakowanie próżniowe – jak długo można przechowywać produkty?

Pakowanie próżniowe to doskonały sposób na przechowywanie artykułów spożywczych. Pozwala na zachowanie ich świeżości przez dłuższy czas. Zastanawiasz się, jak długo można przechowywać produkty pakowane próżniowo i jakie są zalety tej metody? W dzisiejszym artykule postaramy się rozwiać wszystkie Twoje wątpliwości.

czytaj całość »
Jak się robi nalewkę z wiśni? Poznaj nasz sprawdzony przepis!

Domowe nalewki z wiśni ceni się za walory smakowe, a także zdrowotne. Uważa się, że mają działanie lecznicze. Korzystnie wpływają na trawienie i pobudzają wydzielanie soku żołądkowego. Ponadto poprawiają krążenie krwi. Jesteś początkujący i nie wiesz, jak się robi nalewkę z wiśni? Czytaj dalej i poznaj nasz sprawdzony przepis!

czytaj całość »
Jak się robi piwo? Poznaj domowe sposoby na warzenie złotego napoju

Piwo to najpopularniejszy trunek na całym świecie. Dobrej jakości złoty napój możesz wykonać samodzielnie w domowych warunkach. Wystarczy, że zaopatrzysz się w odpowiedni sprzęt, niezbędne składniki i garść cierpliwości. Jeśli zastanawiasz się, jak robi się piwo, przeczytaj nasz poradnik. Dowiesz się z niego, czego będziesz potrzebował do warzenia piwa.

czytaj całość »
Jak się robi cydr z jabłek? To wcale nie jest takie trudne!

Cydr to popularny napój alkoholowy, który wyróżnia się spośród innych tym, że doskonale gasi pragnienie i ma orzeźwiający smak jabłek. Możesz go kupić w większości sklepów, które zajmują się sprzedażą trunków, ale także samodzielnie wyprodukować w domu. Zastanawiasz się, jak się robi cydr z jabłek? Czytaj dalej, a przekonasz się, że to wcale nie jest takie trudne, jakby się wydawało.

czytaj całość »
Barek na prezent? Sprawdź, dlaczego warto go podarować!

Zakup odpowiedniego prezentu może być nie lada wyzwaniem. Chcesz przecież, aby Twój podarunek był praktyczny, a jednocześnie, by spełnił oczekiwania obdarowanego. Zazwyczaj więc wybór pada na alkohol. Sam pomysł może być jednak zbyt oklepany, dlatego warto rozważyć jego urozmaicenie. Sposobem na oryginalny prezent może być np. barek. Czytaj dalej i dowiedz się, dlaczego jest to idealny podarunek i w jaki sposób wybrać konkretny model.

czytaj całość »
Czy alkoholomierz sprawdzi się do nalewek z cukrem? Odpowiadamy

Stężenie alkoholu wpływa na smak i jakość sporządzanego trunku. Warto więc je znać, chociażby po to, aby określić, czy produkcja odbywa się zgodnie z planem. Jednym z narzędzi umożliwiających pomiar tego parametru jest alkoholomierz. Czy sprawdzi się on jednak do nalewek z cukrem? W tym wypadku sprawa nie jest tak prosta, jak mogłoby się wydawać. Czytaj dalej i dowiedz się dlaczego!

czytaj całość »
Beczułka na bimber oraz inne trunki – pomysł na wyjątkowy prezent!

Szukasz idealnego prezentu, który przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy lubią stylowe i praktyczne dodatki? Naszą propozycją jest beczułka na bimber oraz wiele innych trunków! Sprawdzi się jako ozdoba niejednego stołu – nawet weselnego! Dlaczego jeszcze warto podarować ją swoim bliskim? Jak jej używać? Na te pytania odpowiadamy w naszym dzisiejszym artykule!

czytaj całość »
Czym jest szynkowar i jak go używać?

Osoby, którym zależy na spożywaniu zdrowej i nieprzetworzonej żywności, z chęcią kupują urządzenia i przyrządy ułatwiające pracę w kuchni. Jednym z nich jest szynkowar, czyli naczynie, dzięki któremu możesz przygotować domową wędlinę. W jaki sposób działa i jak się go używa? Tego dowiesz się, czytając nasz dzisiejszy artykuł!

czytaj całość »
Jak rozpocząć swoją przygodę z domowym wyrobem serów? Podpowiadamy!

Przed laty własny wyrób sera był bardzo popularny. Nic w tym dziwnego, gdyż w niemal każdym gospodarstwie znajdowało się co najmniej kilka krów. Dziś w sklepach możesz znaleźć wiele rodzajów sera, jednak mimo to domowy wyrób serów wraca do łask. Jest to szczególnie popularne wśród tych osób, które chcą się zdrowo odżywiać. Zastanawiasz się, od czego zacząć swoją przygodę z serowarstwem? W naszym dzisiejszym artykule znajdziesz garść praktycznych porad!

czytaj całość »
Szukasz przepisu na wyjątkowy trunek? Podpowiadamy, jak zrobić wino z jabłek!

Wino z jabłek to trunek, który wyróżnia się niepowtarzalnym aromatem. Zachwyca także pięknym, głębokim kolorem. Jednak największym jego plusem jest to, że możesz przygotować je niezależnie od pory roku! Jabłka to owoce, które bez problemu kupisz nawet zimą. Jak zatem zrobić wino z jabłek? Które odmiany tych owoców będą najlepsze? Odpowiedzi znajdziesz w naszym dzisiejszym wpisie!

czytaj całość »
Jak zrobić wino z winogron? Garść praktycznych podpowiedzi

Posadziłeś winogrono w ogródku i wyjątkowo dobrze obrodziło? Teraz jego owoce możesz wykorzystać na wiele sposobów. Doskonale smakują jako dżemy winogronowe czy soki. To jednak nie wszystkie możliwości – świetną propozycją może być wino. Dziś w naszym wpisie o tym, jak zrobić wino z winogron. Sprawdź, co musisz wiedzieć, by cieszyć się pysznym, domowym trunkiem!

czytaj całość »
Kiszonki na zimę – jak je przygotować i dlaczego warto? Wyjaśniamy

Kiszonki to termin określający warzywa i owoce, które zostały poddane procesowi kiszenia. To sposób konserwacji żywności, który zachodzi za sprawą fermentacji mlekowej, a biorą w nim udział bakterie kwasu mlekowego. Polega on na rozłożeniu cukrów prostych na kwas mlekowy – dzięki temu nie tylko wydłuża się trwałość żywności, ale również zyskuje ona nowe, cenne właściwości. Dlaczego warto ją spożywać i jak przygotować domowe kiszonki na zimę? Oto kilka wskazówek, które pozwolą Ci cieszyć się ich fenomenalnym smakiem i doskonałymi właściwościami.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl