Substancje pomocnicze
Substancje pomocnicze do wyrobu sera
Chcesz zacząć robić sery domowym sposobem? A może już jesteś doświadczonym serowarem, który ma za sobą wiele smakowitych wyrobów? Niezależnie od tego, do której grupy się zaliczasz, musisz zaopatrzyć się w substancje pomocnicze, które usprawnią proces produkcji tych smakołyków. Przygotowaliśmy dla Ciebie szeroką ofertę obejmującą wszystko, co niezbędne do wyrobu sera, który stanowi świetną podstawę zdrowej, zbilansowanej diety.
Zaopatrz się w substancje niezbędne w procesie wyrobu sera!
W naszym asortymencie umieściliśmy starannie wyselekcjonowane kultury bakterii, które przydadzą się m.in. w produkcji domowego sera greckiego, twarogu oraz goudy. Znajdziesz u nas także serowarski chlorek wapnia, który jest niezbędnym składnikiem w przypadku mleka pasteryzowanego. Zaopatrzysz się u nas również w wosk do powlekania serów podpuszczkowych, powłoki serowarskie do serów twardych i półtwardych, a także kultury starterowe. Zapoznaj się z naszymi substancjami pomocniczymi i rób takie sery, jakie lubisz najbardziej!