
Producent
Cena
-
od
do
Podpuszczki
Podpuszczki dla serowarstwa dla wymagających
Podpuszczka jest enzymem trawiennym, który zmienia właściwości mleka. Za jej sprawą krzepnie i dzieli się na skrzep oraz serwatkę. Jest składnikiem, bez którego produkcja serów podpuszczkowych nie byłaby możliwa. Działa podczas dojrzewania wyrobów, nadając im szlachetny, bogaty smak. Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z wyrobem serów, czy masz już spore doświadczenie, niewątpliwie w Twojej kuchni nie może zabraknąć tego składnika.
Postaw na produkty wysokiej jakości
Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalne podpuszczki, które wykorzystasz do wyrobu domowych serów. Nasze produkty nie zawierają barwników i konserwantów, więc są bezpieczne dla Twojego zdrowia. Doskonale sprawdzają się do produkcji rozmaitych serów podpuszczkowych świeżych i dojrzewających z mleka krowiego, koziego oraz owczego. W naszym asortymencie znajdziesz także startery do sera skomponowane z mieszanki ziół i przypraw oraz podpuszczki. Zapoznaj się z naszymi propozycjami i rób pyszne domowe sery!